Benvinguts a ca nostra. Atracant el nostre producte a la vostra estada.

Gestió econòmica

Termini d'execució

Any 2022

Objectius

“Benvinguts a ca nostra” està pensat per mostrar dins el propi establiment hoteler en el qual el visitant s’allotgi en la seva estada a Menorca, alguns dels productes més emblemàtics o innovadors elaborats a Menorca. D’aquesta manera, amb aquest projecte es pretén mostrar, oferir, donar a conèixer,  tastar/provar, compartir, o crear experiències, ja sigui fent accions concretes dins l’allotjament turístic o bé que el visitant pugui gaudir-ne de manera totalment natural i sense artificis, ja sigui a l’esmorzar que ofereix la majoria d’hotels, o bé en algun àpat o fins i tot, trobant-los dins la mateixa habitació. Cal dir que aquest projecte s’ha pensat amb caràcter pilot per a desenvolupar-se dins agroturismes, cases rurals, hotels d’interior, o petits i mitjans establiments els quals són ja prou representatius i esdevenen una aposta forta i decidida dins l’illa. 

En primer lloc, es pretén engrescar a un seguit d’establiments hotelers de diferents categories, els quals hauran d’acceptar a que els professionals que executin el projecte i contractats per Leader, puguin entrar a les seves cuines, analitzar les seves compres, donar-los algunes recomanacions sobre com fer compres kilòmetre zero, crear relacions comercials amb proveïdors locals, intentar millorar la seva cistella de compra tot adquirint producte local i de temporada, analitzar la relació qualitat preu del que ofereixen, i cercar formules per a que el client que tenen a l’hotel es doni compte dels esforços que estan fent i sàpiguen valorar-lo.

A continuació, es detallaran tot un seguit de compromisos als quals els establiments hotelers que participin en el projecte hauran de decidir a quins es comprometen a complir. En funció del nombre de compromisos adquirits i del grau de compliment que els hi donin, aniran rebent un seguit de gratificacions/recompenses. Entre aquestes hi haurà:

  • assessorament als cuiners i als equips de compra d’alimentació i begudes de l’establiment
  • tast: donar a conèixer i a provar alguns productes i fer formacions al respecte a l’equip de cuina i de compres
  • crear alguns “corners” de productes als menjadors de l’establiment per a ser consumits pels propis clients
  • creació d’experiències gastronòmiques dins l’hotel pels clients
  • organització d’excursions a explotacions agrícoles per donar a conèixer tant als equips de cuina com als propis clients d’alguns dels productes elaborats a Menorca
  • “master class” d’alguns productors a les instal·lacions de l’hotel i tast del producte pels clients
  • tastos sensorials
  • concursos i sortejos de lots amb productes envasats aptes per ser transportats dins l’equipatge de tornada cap al seu lloc d’origen
 

Pots descarregar el Calendari de Temporada aquí.

 

TOTAL PRESSUPOST 2022:  49.998,90 €


Projectes