El món de l’esport se suma a les accions contra el malbaratament alimentari

Dimarts passat el club de Bàsquet de Es Castell, adherit al programa Integrasprort, va evitar la pèrdua d’una vintena de coliflors (uns 50Kg de coliflor en total) d’una de les finques de producció d’aliments d’horta que col·laboren en el projecte Leader “Lluita contra el malbaratament alimentari”, convertint-se així en “herois” de l’aprofitament alimentari.

El club de bàsquet de Es Castell participa activament de les accions que es proposen en el programa del servei d’esports del Consell Insular de Menorca, Integrasport Possem Valors a l’Esport, entre les quals hi ha els tallers d’hàbits alimentaris saludables a peu de pista per debatre la importància de l’alimentació en un entorn clau com és la joventut i l’esport. Un cop més, el taller presencial es va poder complementar amb una altra acció de servei a la comunitat, relacionada també amb l’alimentació, com és l’aprofitament alimentari. Les i els esportistes van rebre al camp esportiu més de 50 Kg de coliflors per poder endur-se-les a casa i aprofitar-les per sopar en família, contribuint així a evitar pèrdues alimentàries a més d’afavorir hàbits alimentaris saludables i sostenibles.

La família que treballa la finca Santo Domingo és una de les participants del projecte Leader “Lluita contra el malbaratament alimentari” a través del qual es recullen dades sobre les pèrdues de producte d’horta al llarg de l’any 2022 en diverses finques de Menorca, amb l’objectiu de posar sobre la taula la importància de conèixer el volum d’aliments que no tenen sortida comercial i les seves principals causes. El projecte contempla també la realització d’accions concretes, especialment sinèrgiques amb col·lectius sensibilitzats, per mobilitzar aquest producte, aprofitar-lo per alimentar la població i contribuir a evitar majors volums de malbaratament alimentàries. És per això, que el passat dimarts van poder canalitzar una vintena d’espectaculars coliflors Fora de Sèrie al club de bàsquet de Es Castell.

L’acció es va completar amb un comunicat a les famílies informant-les d’aquestes accions i els respectius projectes en què s’emmarquen; i oferint idees de preparacions culinàries per aprofitar les coliflors. Bullida amb patata, especiada al forn, en crema, en bunyols o raoles, crua en forma de cuscús… boníssima de qualsevol forma, més encara quan cada mossegada es converteix en un acte crític contra el malbaratament alimentari.

Categories: Desenvolupament rural