Estrena de “Sa caseta de vorera”, el curt que representa a Menorca al “Food Film Menu 2022”

‘Sa Caseta de Vorera’, el curtmetratge de Bendito Films que Menorca presenta al concurs Food Film Menu 2022, ha estat presentat avui a l’Hotel Meliá Cala Galdana. Al primer pas d’aquesta peça audiovisual han assistit la batlessa de Ferreries, Joana Febrer; el president de l’Associació Leader Illa de Menorca, Sisco Canals; el conseller de Economia i Territori, Josep Pastrana, i els realitzadors Gil González i Laura Tresserras, a més dels actors protagonistes, Ivan Vida i Maria Sánchez-Escribano.

El curtmetratge narra la història de en Joan i na Francina, dos joves menorquins que volen obrir-se camí a la vida adulta fent el que més els agrada: cuinar i pescar. Na Francina estima la mar i les espècies que hi habiten i el seu somni és arribar a ser pescadora d’arts menors. En Joan desitja obrir el seu restaurant i convertir-lo en un punt de referència de la cuina menorquina emprant productes ecològics cultivats al lloc familiar. A través del seu amor per la mar i la cuina, els joves creen una amistat que perdurarà en el temps.

Organitzat per l’IGCAT, el Food Film Menu és una col·lecció de curtmetratges que mostren imatges de les Regions Europees i Mundials de Gastronomia sota el tema “Històries Gastronòmiques”. L’objectiu és difondre la importància de la diversitat gastronòmica en l’àmbit del patrimoni cultural i el desenvolupament sostenible; contribuir a promocionar les Regions Europees de Gastronomia i promoure els aliments locals i productes artesanals; així com animar a joves directors de cinema a convertir-se en ambaixadors de les seves regions.

Fins al pròxim 16 d’agost, las regions europees i mundials de gastronomia poden presentar els seus curtmetratges candidats. Dels projectes presentats, un jurat seleccionarà un total de 7 vídeos, un per cada una de les següents categories: medi ambient, sostenibilitat i menjar; joves xefs europeus; experiències de visitants relacionades amb la gastronomia; obsequis gastronòmics; joves agricultors, grangers i pescadors; regions europees de gastronomia; i regions mundials de gastronomia guardonades, candidates o potencials. D’entre tots els candidats, el jurat seleccionarà també al Millor Jove Director/a.

A través de les xarxes socials, el públic votarà entre aquest 7 seleccionats per a triar els guanyadors generals de “Millor Pel·lícula Europea” (tercer, segon i primer premi) i “Millor Pel·lícula Mundial” (tercer, segon i primer premi). El Food Film Menu es publicarà en el web de IGCAT i en les seves xarxes socials, destacant cada pel·lícula i la història del patrimoni culinari darrere d’ella. Els guanyadors generals s’anunciaran en un acte oficial de les Regions de Gastronomia al mes d’octubre.

El guió de Laura Tresserras i de Gilbert González, de la productora Bendito Films, va resultar escollit el passat mes de març a través d’un certamen organitzat per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell i la FFTM. La iniciativa és finançada amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca.

Com a part de la promoció del curtmetratge, ‘Sa Caseta de Vorera’ es projectarà abans de les pel·lícules programades dins del festival Cooking Films 2022, que se celebra entre el 2 i el 5 de juny.

En la passada edició del Food Film Menu 2021, el curtmetratge menorquí ‘A Food and Love Story’, impulsat pel Consell Insular de Menorca i realitzat també per Bendito Films, va ser seleccionat com la millor peça audiovisual europea.

Enllaç al curtmetratge: https://bit.ly/3NIJbpB

Categories: Desenvolupament rural