El curtemtratge “Sa caseta de vorera”, premiat en el concurs internacional “Food Film Menu 2022”

Per segon any consecutiu, Menorca ha aconseguit un guardó en el certamen internacional ‘Food Film Menu’ que organitza l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT). El curtmetratge “Sa caseta de vorera”, de la productora Bendito Films, ha obtingut el premi en una de les deu categories del concurs i ara opta al màxim guardó que atorga el públic.

Premi en la categoria “Joves agricultors i pescadors”

El jurat ha destacat que “Sa caseta de vorera” és una pel·lícula de ficció amb una preciosa narració sobre dos joves que inicien el seu propi negoci a Menorca, Regió Europea de la Gastronomia 2022; una història on hi són presents elements i valors com la joventut, l’educació, l’aprenentatge, l’amistat, el suport, el fet de compartir i altres relacionats amb la gastronomia i la pesca. Mai Damgaard, directora i fundadora del festival, ha assegurat que “és especialment agradable veure com aquesta pel·lícula podria animar els joves a prendre la pesca com una opció de vida, i aquest era l’objectiu d’aquesta categoria. La pel·lícula conté imatges i música inspiradores, està ben editada i connecta bé amb la famosa gastronomia de l’illa. El disseny de so i els colors eren excel·lents. El storyboard i el disseny de plans són genials. Bon disseny d’il·luminació. En general, una gran producció que transmet emoció. Genial!”.

“Sa caseta de vorera” té ara la possibilitat d’aconseguir el premi general del certamen mitjançant la votació popular dels espectadors. Fins aquest divendres, dia 30, el públic pot veure en aquest web: https://igcat.org/food-film-menu-2022/ els deu curtmetratges que han obtingut el premi en les diferents categories i votar pel seu preferit.

El curtmetratge de Bendito Films va ser escollit per representar Menorca en el ‘Food Film Menu 2022’ en una convocatòria organitzada per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell i la Fundació Foment del Turisme de Menorca. La iniciativa s’ha finançat amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca. Cal assenyalar que el curtmetratge de Bendito Films ‘A Food and Love Story’ fou seleccionat com la millor peça audiovisual europea al certamen ‘Food Film Menu 2021’.

Categories: Desenvolupament rural